Schreuder wel blij met aanwezige Tadic bij Ajax: 'Hartstikke goed, uitstekend'

Schreuder wel blij met aanwezige Tadic bij Ajax: 'Hartstikke goed, uitstekend'

08-10-2022 19:20
177

Ajax-trainer Alfred Schreuder beschrijft het treffen tegen FC Volendam als 'een wedstrijd met ups en downs'. De oefenmeester ziet dat de historische nederlaag tegen Napoli (1-6) nog altijd in het hoofd van zijn spelers zit. Schreuder is ook lovend over Dusan Tadic, die na zijn wissel druk aan het coachen was.

Ajax won zaterdag met 2-4 van Volendam, maar in de slotfase werd het nog flink spannend. "Dit was een wedstrijd met ups en downs, denk ik", begint Schreuder bij ESPN. "In de eerste helft waren we wat zoekende, maar we kwamen steeds beter in de wedstrijd. Na rust waren we in het eerste half uur heel goed. We hadden echt veel kansen en na die 0-3 zit deze wedstrijd normaal gesproken in het slot."

Wedden

Meer odds

Nadat Volendam de 1-3 maakte, ging er van alles fout bij Ajax. Hoe gaan de Amsterdammers met tegenslagen om? "Als je naar vandaag kijkt was het moeizaam, maar dat heeft puur met vertrouwen te maken", stelt Schreuder. "Dat staat ook in verband met wat er afgelopen dinsdag (toen Ajax met 1-6 verloor van Napoli, red.) gebeurd is. Dat gaat in de koppen zitten, natuurlijk. Dat los je niet op met een paar gesprekken, was dat maar zo."

Tot slot komt Schreuder nog aan het woord over Tadic. De captain van Ajax stond na zijn wissel druk te coachen langs de zijlijn. Analist Hedwiges Maduro was daar verbaasd over, maar Schreuder is positief. "Het is hartstikke goed, hoe hij het beleeft. Ik hoorde hem wel coachen, het is een absolute prof en winnaar. Het is uitstekend om te zien hoe hij het elftal wil helpen."