Kraay jr.: 'Ontslag Bosz slecht nieuws voor Schreuder', De Mos spreekt steun uit

Kraay jr.: 'Ontslag Bosz slecht nieuws voor Schreuder', De Mos spreekt steun uit

09-10-2022 10:13 Laatste update: 11:10
125

Olympique Lyon gaat Peter Bosz ontslaan, zo meldde ESPN zondagochtend. Hans Kraay jr. vindt dat geen goed nieuws voor Ajax-trainer Alfred Schreuder, die onder vuur ligt in Amsterdam.

Lyon heeft het ontslag van Bosz nog niet bevestigd, maar gaat dat zondag wel doen. "Dat is slecht nieuws voor Alfred Schreuder", zegt Kraay jr. bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Ik ga niet suggereren dat Schreuder weg gaat of moet, maar hij heeft er wel een hijger bij. De rvc en directie kunnen rustig blijven, maar supporters kunnen nogal scherp reageren en als het een paar keer tegenzit in de komende wedstrijden, heb je er wel een rukwindje bij."

Volgens Aad de Mos is Bosz niet de oplossing voor Ajax. "Schreuder moet je de tijd geven, maar er wordt tegenwoordig geen tijd meer gegund, die moet je hem wel geven. Bosz is een romanticus die wel een plan A heeft, maar niets heeft om resultaat te halen."

"Hij is een trainer die geen prijzen wint. Hij heeft een filosofie die hij goed kan uitleggen, maar of de spelers het begrijpen en het bij de club past is de vraag. Ik weet niet of hij Ajax beter laat spelen."