Unicum in Madrid: Club Brugge houdt weer stand tegen Atlético en is door in CL

12-10-2022 20:55 Laatste update: 21:37
36

Een prachtige prestatie van Club Brugge: de Belgische kampioen gaat overwinteren in de Champions League. Op bezoek bij Atlético Madrid wist Club Brugge een knap gelijkspel uit het vuur te slepen, waardoor de ploeg ook volgend jaar in het miljardenbal speelt.

Na de eerste drie wedstrijden beschikte Club nog over de volle score in de Champions League. Dat terwijl het elftal van Carl Hoefkens in een poule zit met Atlético, FC Porto en Bayer Leverkusen. De Belgen hadden een duidelijke missie voor hun tweede ontmoeting met Atlético: aan een gelijkspel hadden ze genoeg voor overwintering.

De bezoekers hadden het echter niet makkelijk in het inmense Wanda Metropolitano. Atléti ging aggresief van start, al wisten beide ploegen tot kansen te komen. Eerst dachten de Madrilenen op voorsprong te komen, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust waren de spelers van Club Brugge in extase. Toen gaf Danny Makkelie namelijk een penalty. VAR Dennis Higler zette echter terecht een streep door de strafschop.

In de tweede helft had Atlético het moeilijker, maar toch wist Makkelie de spelers van Club Brugge weer boos te maken. De Nederlander gaf Kamal Sowah een tweede kaart na het wegschieten van de bal, waardoor de bezoekers met tien man een resultaat over de streep moesten trekken. Dat lukte uiteindelijk: het bleef 0-0.

Daardoor is Club Brugge na vier duels al zeker van de achtste finale van de Champions League. Dat is een unicum, aangezien de kampioen de laatste jaren steevast strandde in de groepsfase van het miljardenbal.