Neymar ontkent en wijst naar vader in rechtszaal: 'Hij regelt dat soort dingen'

Neymar ontkent en wijst naar vader in rechtszaal: 'Hij regelt dat soort dingen'

18-10-2022 18:10 Laatste update: 19-10-2022 11:30
26

Neymar heeft ontkend dat hij ook maar iets weet over de vermeende fraude die plaats zou hebben gevonden tijdens zijn overstap van Santos naar FC Barcelona in 2013. De Braziliaan was zich dinsdag in de rechtszaal van geen kwaad bewust en wees naar zijn vader.

Barcelona haalde de inmiddels dertigjarige vleugelaanvaller van Paris Saint-Germain in de zomer van 2013 voor 57 miljoen euro naar Spanje. Een deal die tot op de dag van vandaag veel losmaakt. De Braziliaanse investeringsmaatschappij DIS, dat veertig procent van de transferrechten in handen had, beweert dat Barcelona en Neymar fraude hebben gepleegd met de transfersom. Tientallen miljoenen zouden via een omweg zijn overgemaakt naar de vader van de aanvaller.

Wedden

Meer odds

Dinsdag begon de door DIS aangespannen rechtszaak. Neymar, zelf ook aanwezig, ontkende dat hij ooit iets te maken had met de contractbesprekingen. "Mijn vader regelde dat soort dingen en doet dat nu nog steeds. Ik onderteken alles waarvan hij zegt dat ik dat moet doen."

Tegen Neymar, die aangaf dat hij in 2013 ook interesse had van Real Madrid, is een celstraf van twee jaar en een boete van tien miljoen euro geëist. Het lijkt niet waarschijnlijk dat de aanvaller daadwerkelijk de cel in gaat. In Spanje zijn gevangenisstraffen tot twee jaar bij een eerste veroordeling namelijk nog voorwaardelijk.