LIVE-discussie: Slot begint met Gimenez en Hancko in de basiself tegen Fortuna

LIVE-discussie: Slot begint met Gimenez en Hancko in de basiself tegen Fortuna

22-10-2022 15:34 Laatste update: 16:27
172

Arne Slot heeft zijn opstelling voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard bekend gemaakt. De oefenmeester kiest in de punt van de aanval voor de Mexicaan Santiago Gimenez. De spitspositie was de laatste dagen voer voor discussie bij de Rotterdammers.

Danilo en Gimenez lieten de afgelopen weken zien dat ze allebei over de juiste vorm beschikken. De Braziliaan maakte er al zeven in de Eredivisie voor de Rotterdammers, maar Slot kiest toch voor de Mexicaan tegen Fortuna Sittard. Gimenez wordt in de aanval geflankeerd door Javairo Dilrosun en Sebastian Szymanski. De pool kreeg vrijdag te horen dat hij bij de voorlopige WK-selectie van zijn thuisland Polen zit.

Op het middenveld gaat Slot voor de vaste namen Lutsharel Geertruida, Quinten Timber en Orkun Kökcü. Laatstgenoemde is tevens aanvoerder. Vorige week stond hij de band voor een wedstrijd af aan Gernot Trauner. Dit deed Kökcü vanwege de One Love-actie in de Eredivisie. Hij wilde geen uithangbord zijn van die actie. Achterin start David Hancko. De Slowaak was geen zekerheid voor deze wedstrijd vanwege een blessure, maar hij is dus toch fit genoeg om te spelen. 

Feyenoord en Fortuna Sittard trappen zaterdag om 16:30 uur af in de Kuip te Rotterdam.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Rasmussen, Hancko; Geertruida, Timber, Kökcü; Dilrosun, Gimenez, Szymanski
Opstelling Fortuna Sittard: Pandur; Pinto, Navarro, Guth, Cox; Özyakup, Seuntjes, Erdogan; Embaló, Yilmax, Córdoba