Verbeek 'geschrokken' van Ajax: 'Ik vind dat ze de lat lager hebben gelegd'

Verbeek 'geschrokken' van Ajax: 'Ik vind dat ze de lat lager hebben gelegd'

26-10-2022 17:15
44

Gertjan Verbeek is kritisch op de laconieke houding van Ajax na het dubbele Champions League-debacle tegen Napoli. De Amsterdammers verloren met grote cijfers (1-6 en 4-2), maar Verbeek miste een passende reactie.

"Waar ik een beetje van geschrokken ben: ik vind dat Ajax de lat lager heeft gelegd. Ze leggen hem nationaal", aldus Verbeek bij RTL7. "En als ik luister naar de reacties na Napoli-uit, dan waren ze weinig kritisch op zichzelf. Ze vonden dat ze eigenlijk wel goed hadden gespeeld, veel beter dan ervoor. Dat was ook niet zo moeilijk."

Het bevreemdt de oud-trainer van onder meer Feyenoord en AZ. "Ajax wil overwinteren en zich meten met de Europese top. Dan kun je toch niet tevreden zijn met een 4-2 nederlaag? Dat is niet des Ajax. Bij Ajax moet je de lat hoog leggen en de ambitie hebben om te overwinteren, ook al zit je in deze poule (met naast Napoli ook Liverpool en Rangers, red.)."

Ajax speelt woensdagavond tegen Liverpool in de vijfde speelronde van de Champions League-groepsfase. De ploeg van Alfred Schreuder moet winnen met meer dan één doelpunt verschil om uitzicht te houden op overwintering in het miljardenbal. Ajax en Liverpool trappen om 21.00 uur af in de Johan Cruijff Arena.