Schreuder reageert op Ajax-uitschakeling: Helaas is het niet gelukt

Schreuder reageert op Ajax-uitschakeling: "Helaas is het niet gelukt"

26-10-2022 23:19

Alfred Schreuder likt de wonden na de Champions League-uitschakeling van Ajax. Hij kijkt terug op een sterke eerste veertig minuten tegen Liverpool, daarna zag hij zijn ploeg instorten.

"We hebben een prima eerste helft gespeeld, zeker de eerste veertig minuten waarin we meerdere kansen hebben gekregen. Op dit niveau moet je die maken, dan wordt de wedstrijd makkelijker. Voor rust scoorden zij wel. In de rust gaf ik aan dat we veel hebben weggegeven. Na rust gaven we onnodig een corner weg, dan wordt het lastig tegen Liverpool. Tegen zo'n ploeg krijg je niet veel kansen. Ik vind dat ze als team bij elkaar zijn gebleven, veel beter dan tegen Napoli. We hebben kansen uit proberen te spelen in de tweede helft, maar bij de 0-3 was het gespeeld", vertelt Schreuder na afloop aan RTL7.

Wedden

Meer odds

Schreuder stelt dat Ajax precies zo heeft geprobeerd te spelen als uit. "Liverpool heeft geen kans gehad, tot de 0-1. In de uitwedstrijd gaven we te veel ruimtes weg, nu hadden we met 2-0 voor kunnen staan. Zij waren efficiënter, dan zie je de klasse van Liverpool."

De spelers van Ajax zijn vanzelfsprekend teleurgesteld. "We zijn allemaal sportmensen die graag willen winnen. Daar hebben we alles aan gedaan, maar helaas is het niet gelukt. Wij als trainers moeten kijken naar de ontwikkeling van het team. Daar hebben we een stap in gezet, zeker de eerste veertig minuten. Uiteindelijk is het niet genoeg voor de Champions League."