FC Twente legt Zerrouki aan de ketting: 'In de zomer iets nóg mooiers'

FC Twente legt Zerrouki aan de ketting: 'In de zomer iets nóg mooiers'

01-11-2022 16:29 Laatste update: 16:56
19

Als het aan Ron Jans ligt, maakt Ramiz Zerrouki het seizoen af bij FC Twente. Daarna zou de middenvelder een stap kunnen maken naar een grotere club dan Feyenoord, zegt hij. Het is geen geheim dat Feyenoord Zerrouki graag op wilde halen.

Dat wilde Twente niet, tot teleurstelling van Zerrouki, die zich daar inmiddels overheen gezet heeft. "Ik reken erop dat Zerrouki het seizoen bij ons afmaakt. Dat willen we ook graag. De transferperiode in de winter was bedoeld voor spelers die ergens niet aan bod kwamen of geblesseerd waren, zodat ze naar een andere club konden gaan", zegt Jans bij Voetbaltijd. "Een seizoen is van juni tot juni en wij zijn met een aardig seizoen bezig. Ik hoop dat de selectie bij elkaar blijft. Het is belangrijk dat de jongens die wat minder aan bod komen er ook bij blijven, die hebben we keihard nodig."

Wedden

Meer odds

"Als je nu naar de stand kijkt, is het niet alleen een financieel verhaal", zegt Jans. "Het staat hartstikke dicht bij elkaar. Dat zou ook een reden zijn om hem niet te laten gaan. Ramiz is alleen maar beter gaan presteren na zijn afgeketste transfer. Het zou voor hem mooi zijn om in de zomer een transfer te maken. Ik hoop dat er dan iets nóg mooiers komt in het buitenland. Als we een pasklare opvolger hadden gehad, hadden we er wellicht over nagedacht. Die heb je niet zo één, twee, drie. Ramiz heeft zich ontwikkeld tot een goede basisspeler."

De kans bestaat volgens Jans dat er wel beweging gaat ontstaan rond Manfred Ugalde, de huurling van Lommel SK die in Enschede vooral invaller is. "Het eerste contact over dit soort zaken is met Jan Streuer. Over Ugalde kan ik me voorstellen dat hij... Ik hoop dat hij erbij blijft. Een fantastische jongen en een fantastische invaller. Hij wil vaker starten en meer minuten, maar Ricky van Wolfswinkel stond ook even droog. Het is voor hem een lastige situatie. Eventueel zou daar iets kunnen gebeuren, maar liever niet", zegt Jans.