Lucius prijst 'absolute uitblinker' van PSV: 'Zo’n speler missen ze dus bij Ajax'

Lucius prijst 'absolute uitblinker' van PSV: 'Zo’n speler missen ze dus bij Ajax'

07-11-2022 09:26
78

Theo Lucius heeft liefst vijf spelers van PSV opgenomen in het Elftal van de Week na de Eredivisie-topper tegen Ajax. De rapporteur van De Telegraaf en oud-speler van de Eindhovenaren prijst André Ramalho, Armando Obispo, Ibrahim Sangaré, Érick Gutiérrez en Luuk de Jong na de 1-2 zege in Amsterdam.

Volgens Lucius was De Jong 'de absolute uitblinker van dit weekend'. "Hij is zó bepalend. Hij maakt het verschil in zo'n topper en zo’n speler missen ze dus bij Ajax", zegt de huidig coach van PSV O18 tegen de ochtendkrant. "Hij is tegen Ajax een stapje dichter bij de WK-selectie gekomen." De spits zeurt bovendien niet en denkt altijd in het teambelang, luidt de lofzang. "Dat deed hij bij Barcelona en dat niet alleen: hij heeft inmiddels bewezen overal waar hij speelt beslissend te zijn. Elke kans is ook bijna een goal en elke hoge bal richting hem is gevaarlijk."

Ook Sangaré liet zien hoe belangrijk hij voor PSV is in topwedstrijden, vindt Lucius. "Hij is echt een beest op het middenveld, verliest weinig duels. Hij speelde vandaag vrij simpel, maar was heer en meester samen met Guti op het middenveld. Dat was enorm belangrijk om de slag te winnen bij Ajax." De Mexicaan krijgt net zo goed complimenten. "Hij is voor PSV erg belangrijk als het gaat om aanjagen en drukzetten op het middenveld, zijn positie kiezen in balbezit, de balans bewaken en af en toe een signaal afgeven. Echt een leider."