Perez: 'De fans van Ajax hebben partij gekozen, dit is een klassieker'

Perez: 'De fans van Ajax hebben partij gekozen, dit is een klassieker'

09-11-2022 22:21
175

Na Ajax-Vitesse (2-2) riepen de fans van Ajax massaal om het vertrek van Alred Schreuder, maar Kenneth Perez lijkt daar niet echt van onder de indruk te zijn. De analist ziet wel dat de Ajax-aanhang 'partij' heeft gekozen.

"Dit is een klassieker", reageert Perez bij ESPN op de harde woorden van de Ajax-aanhang richting Schreuder. "Als de 3-2 valt uit de 400.000 mogelijkheden, dan schreeuwen ze dit niet. Dat zijn supporters: zij mogen gewoon hun onvrede uiten op deze manier. Daar zijn het supporters voor." 

Toen de spelers van Ajax het publiek na de wedstrijd gingen bedanken, hoorde Perez een stuk minder kritische geluiden. "De fans hebben dus partij gekozen", concludeert de Deen. "Een club moet alleen kijken naar het grote plaatje. Dat is niet een bal binnenkant of buitenkant paal. Voor clubs gaat nu een hele lange winterstop aanbreken. Als je als club wil veranderen, is dit wel een goede periode om dat te doen."

Perez heeft het ook nog kort over Ajax-doelman en WK-kanshebber Remko Pasveer. "Pasveer zag er bij de goals niet goed uit, maar hij had een aantal hele goede reddingen in de één-tegen-één", vindt hij.