Noppert overleeft voorselectie en gaat mee met Oranje naar Qatar: 'Dit is bizar'

Noppert overleeft voorselectie en gaat mee met Oranje naar Qatar: 'Dit is bizar'

11-11-2022 14:48 Laatste update: 16:04
50

Andries Noppert is ontzettend blij dat hij deel uitmaakt van de definitieve selectie van Oranje voor het WK in Qatar. De doelman van sc Heerenveen reageerde vrijdag na zijn training voor de camera’s van Omrop Fryslân op de uitverkiezing.

"Dit is mooi man. Ik heb het gehoord, dit is bizar", aldus Noppert, die het nieuws vernam van de teammanager van de Friezen. "Als je mijn hele carrière bekijkt, en dat dit dan gebeurt. Ja, dan is dit wel de kers op de taart."

Toen de 28-jarige Noppert, die nog altijd wacht op zijn debuut voor het Nederlands elftal, vrijdag op de club arriveerde, wist hij al dat Jasper Cillessen geen deel uit zou maken van de selectie. "Maar dan weet je het nog niet. Het kan in je voordeel werken, maar ik wist ook niet wat de coach wilde. Drie of vier keepers. Dus ik wilde niet te vroeg juichen."

In Vorm
Van Gaal stond vrijdag op de persconferentie specifiek stil bij de ontwikkeling van Noppert, die dit seizoen wekelijks uitblinkt onder de lat. Volgens de bondscoach is hij momenteel de enige die een hoog niveau aantikt. "De enige keeper die écht in vorm is, is Andries Noppert. Maar ik weet niet hoe dat volgende week is. Zo kijk ik naar spelers."