Tadic en drie anderen met Eredivisie-verleden opgenomen in WK-selectie Servië

Tadic en drie anderen met Eredivisie-verleden opgenomen in WK-selectie Servië

11-11-2022 15:24
43

Servië heeft de definitieve selectie voor het WK in Qatar bekendgemaakt. Er zijn weinig verrassingen te bespeuren in het team, waar uiteraard ook een plek is ingeruimd voor Ajax-aanvoerder Dusan Tadic.

Vooral de voorhoede van de Serviërs maakt op papier behoorlijk indruk. Juventus-spits Dusan Vlahovic, Tadic, Fiorentina-aanvaller Luka Jovic en Aleksandar Mitrovic zijn allemaal opgenomen in de selectie. Laatstgenoemde is bezig aan een ijzersterk seizoen bij Fulham. In 12 Premier League-wedstrijden maakte hij al negen doelpunten. 

Naast Tadic zijn er nog drie spelers opgenomen met een verleden in de Eredivisie. Het gaat om Sevilla-middenvelder Nemanja Gudelj (ex-Ajax en AZ) en Filip Djuricic, die uitkwam voor sc Heerenveen en anno 2022 speelt bij Sampdoria. Ook voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic, die ploeggenoot is van Vlahovic, maakt deel uit van selectie. Het WK begint voor Beli Orlovi op 24 november. Dan staat het duel met Brazilië op het programma. De andere tegenstanders in groep G zijn Zwitserland en Kameroen.