Driessen schrikt van Ronaldo: 'Mijn god, hij is zelfs hiertoe in staat'

Driessen schrikt van Ronaldo: 'Mijn god, hij is zelfs hiertoe in staat'

29-11-2022 10:55 Laatste update: 11:55
49

Valentijn Driessen is niet onder de indruk van Cristiano Ronaldo, die beweert dat hij - en niet Bruno Fernandes - het openingsdoelpunt maakte tegen Uruguay. In herhalingen is echter duidelijk te zien dat Ronaldo de bal niet raakte. 

"Er zijn duizend herhalingen laten zien en iedereen zegt Fernandes, maar er is één man die Ronaldo zegt", doelt Driessen op de Portugees zelf in Kick-off Qatar, de WK-podcast van De Telegraaf. "Ik denk dat hij zelfs in staat zou zijn om te zeggen: Keur hem maar af", gaat de journalist verder.

"Voor de rest van de ploeg is het gewoon ziek. Die denken: Met wie ben ik aan het spelen? Mijn god hé." Portugal won de wedstrijd met 2-0 en staat al in de achtste finales. Brazilië en Frankrijk zijn ook al zeker van een plek in de volgende ronde.

Eerder stelde de technische commissie van de FIFA, bestaande uit onder anderen Jürgen Klinsmann en Sunday Oliseh, een onderzoek in naar het doelpunt. Vooralsnog staat de goal op naam van Fernandes. De kans lijkt klein dat daar nog verandering in gaat komen.