'Ten Hag zoekt naar nieuwe keeper bij United: namen van WK-doelmannen vallen'

'Ten Hag zoekt naar nieuwe keeper bij United: namen van WK-doelmannen vallen'

21-12-2022 18:20
23

Het Manchester United van Erik ten Hag blijft op zoek naar een nieuwe keeper. The Red Devils werden recent al sterk gelinkt aan Yann Sommer, maar nu worden ook de namen van Diogo Costa (foto) en Unai Simón nadrukkelijk genoemd.

United mag zich in de zomerstop mogelijk verheugen op de komst van Sommer, maar toch kijkt de club verder. The Athletic laat de namen van Costa en Simón vallen. Eerstgenoemde speelt bij FC Porto en stond bij Portugal onder de lat op het WK. Door zijn langdurige contract heeft de goalie een afkoopsom van 75 miljoen euro en Porto lijk niet voor minder te willen verkopen.

Simón was juist de keeper van de Spanjaarden op het WK. Met zijn 25 jaar voldoet hij aan het wensenlijstje van United, dat graag een keeper op 'goede leeftijd' wil halen. Bij Athletic Bilbao heeft Simón een contract tot de zomer van 2025. Over zijn prijskaartje is minder duidelijkheid.

Het contract van Man United-doelman David de Gea loopt komende zomer af. De Engelse club kan de verbintenis met een optie verlengen, maar dat heeft het nog niet gedaan. Deze week werden op die manier juist wel de contracten van Marcus Rashford, Diogo Dalot, Luke Shaw en Fred opengebroken.