Feyenoord wordt 'vreemdelingenlegioen': 'Mensen willen Rotterdams team zien'

Feyenoord wordt 'vreemdelingenlegioen': 'Mensen willen Rotterdams team zien'

10-01-2023 11:46
209

Als het aan Bas van Noortwijk ligt, haalt Feyenoord voorlopig alleen nog maar Nederlands sprekende voetballers. De voormalige teammanager, die tussen 2007 en 2021 in De Kuip werkte, ziet een 'vreemdelingenlegioen' ontstaan.

"Ik vind het toch een vreemdelingenlegioen worden", poneert Van Noortwijk bij FC Rijnmond. "Feyenoord zou daar moet kijken, om toch meer voor Nederlandse spelers te gaan. Het is nu wel heel internationaal. Ik weet ook wel dat prestaties voorop staan, maar de mensen willen graag een Rotterdams team zien."

Feyenoord versterkte zich in de zomer zomer met spelers uit alle windstreken, waardoor nu de komst van de in Amsterdam geboren Ramiz Zerrouki (FC Twente) de voorkeur heeft in De Kuip. De middenvelder lijkt zeker acht miljoen euro te moeten kosten. "Ze komen spelers tekort, maar ik vind het veel geld", aldus Van Noortwijk.

Robert Maaskant ziet ondertussen 'de eerste barstjes' tevoorschijn komen tijdens de transferwinter van Feyenoord. "Je voelt het knarsen. Arne Slot (trainer, red.) wil sneller nieuwe spelers dan dat Dennis te Kloese (algemeen directeur die ook het technische beleid bepaalt, red.) handelt."

"Feyenoord heeft een erg beperkte zienswijze als het zich alleen maar op Zerrouki focust", voegt Maaskant eraan toe. "Ik kan me niet voorstellen dat er niet meer van dit soort type spelers zijn die je ook nog eens voor minder geld kunt halen. Als die er niet zijn staat de scouting er niet zo goed op als iedereen zegt. Dit type spelers moet je op je lijst hebben staan."