Antwerp speelt gelijk tegen Club Brugge in Nederlands getinte topper in België

05-02-2023 15:34
3

Het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel heeft zondag niet weten te winnen van Club Brugge in de topper in de Jupiler Pro League. The Great Old bleef op eigen veld steken op een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Van Bommel koos zoals gebruikelijk voor Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen, terwijl Gyrano Kerk op de bank begon. Calvin Stengs ontbrak vanwege een schorsing. Namens Brugge stond Bjorn Meijer in de basis.

De Nederlanders konden niet voorkomen dat het voor rust tamelijk saai was. Antwerp kwam niet verder dan twee kleine kansjes, Club Brugge stelde daar nog minder tegenover. De enige opwinding kwam van wat kleine opstootjes.

In de tweede helft liet Jansen zich al snel zien. Doelman Simon Mignolet had de nodige moeite met het schot van de Nederlandse spits. Het leek even het begin van een offensief van Antwerp, maar daarvoor speelde de ploeg van Van Bommel te slordig. Pas in het laatste kwartier waren er nog wat kansen voor de thuisploeg. Alleen was Kerk zelfzuchtig en schoot hij over.

De eerste doelpoging van Club Brugge viel pas in minuut 95 te noteren. Het was al met al een topper om snel te vergeten voor Antwerp en Club Brugge. Koploper KRC Genk kan later op de dag verder uitlopen.