Groningen verwelkomt Willems op trainingsveld, verdediger mag contract afdwingen

Groningen verwelkomt Willems op trainingsveld, verdediger mag contract afdwingen

14-02-2023 11:18
97

Het verblijf van Jetro Willems bij FC Groningen is verlengd. De linksback krijgt van de nummer laatst van de Eredivisie de kans om zich de komende periode te bewijzen op het trainingsveld.

Willems heeft maandag enkele fysieke tests afgelegd. Groningen heeft besloten om de 28-jarige verdediger op basis daarvan te verwelkomen op het veld, waar de club hem aan het werk wil zien. Vervolgens wordt er besloten of de Oranje-international een contract krijgt voorgeschoteld. 

Willems komt uit de jeugd van Sparta Rotterdam en speelde vervolgens voor PSV, alvorens hij bij Eintracht Frankfurt terecht kwam. Hij speelde in totaal zeventig Bundesliga-wedstrijden en kwam tussendoor ook nog uit voor Newcastle United. 

Afgelopen zomer liep zijn contract bij SpVgg Greuther Fürth af. Sindsdien zit Willems zonder club. Zijn laatste officiële wedstrijd dateert van 16 juli 2022. Groningen heeft behoefte aan een nieuwe impuls linksachterin. Winteraanwinst Mads Bech brak onlangs zijn arm, waardoor hij de komende periode niet inzetbaar is.