ADO bijt zich stuk op FC Den Bosch in weinig vermakelijk duel zonder uitfans

26-02-2023 14:12 Laatste update: 22:03
76

ADO Den Haag is zondagmiddag op bezoek bij FC Den Bosch niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. De bezoekers dachten nog recht te hebben op een strafschop, maar die werd tot grote onvrede van Dick Advocaat niet gegeven.

ADO is onder de 75-jarige Advocaat bezig aan een uitstekende reeks. De laatste vier duels werden allemaal gewonden, waaronder wedstrijden tegen Go Ahead Eagles (KNVB Beker) en Keuken Kampioen Divisie-koploper PEC Zwolle. Er waren geen uitfans in stadion De Vliert. Den Bosch besliste onlangs in samenspraak met de lokale autoriteiten vanwege onderlinge spanningen tussen beide clubs de bezoekende fans te weren.

Die reeks is nu ten einde gekomen. ADO speelde een matige wedstrijd en mocht van geluk spreken dat Den Bosch voor rust niet op een 1-0 voorsprong kwam. Tomas Talinauskas en Danny Verbeek kregen prima kansen. Advocaat ruziede ook nog wat met de scheidsrechter, nadat Xander Severin geen strafschop kreeg.

Na rust was de wedstrijd niet veel beter. De bezoekers kregen via Thomas Verheydt nog een mogelijkheid, maar daar bleef het wel bij. Het is een tik voor ADO, dat hiermee averij oploopt in de strijd om de derde periodetitel.