Feest in Manchester: Ten Hag haalt eerste prijs in zes jaar naar Old Trafford

Feest in Manchester: Ten Hag haalt eerste prijs in zes jaar naar Old Trafford

26-02-2023 19:29
108

Erik ten Hag heeft zijn eerste prijs in dienst van Manchester United binnen. The Red Devils hebben beslag gelegd op de League Cup, door overtuigend te winnen van Newcastle United. Op Wembley werd het 2-0.

Ten Hag was met United nog in de race voor vier prijzen: de Premier League, FA Cup, Europa League en League Cup. In de finale van het laatstgenoemde toernooi stuitte United zondag op Newcastle. De eindstrijd op Wembley begon redelijk terughoudend. Beide ploegen toonden initiatief, maar veel kansen werden er nog niet gecreëerd. Toch was het na 33 minuten raak voor United.Luke Shaw wist Casemiro te vinden met een indraaiende vrije trap, waarna de Braziliaan raak kopte: 1-0. 
De VAR checkte de treffer nog grondig omdat Casemiro mogelijk buitenspel stond, maar de beslissing van de scheidsrechter werd niet meer teruggedraaid.

Manchester United zat daardoor op rozen. De ploeg van Ten Hag denderde daarna door, want een slordige vijf minuten later werd de marge al verdubbeld.Op aangeven van Wout Weghorst leek Marcus Rasford de 2-0 te maken, maar de treffer werd uiteindelijk geregistreerd als een eigen goal van Sven Botman. De Nederlander raakte de poging van Rashford namelijk aan, voordat die tegen de touwen ging. Snel na de treffer klonk het rustsignaal, terwijl Weghorst in de tussentijd nog dicht bij de 3-0 was met een hard schot. In de tweede helft probeerde Newcastle de boel te redden.

De ploeg van Eddie Howe besloot vol druk te zetten op de laatste linie van United, maar dat leverde geen treffer op. In het slot van de wedstrijd werd de nummer drie van de Premier League juist nog gevaarlijk, in plaats van Newcastle. Desondanks vielen er geen treffers meer in Londen.

Het duel eindigde in 2-0. Daarmee wint Manchester United zijn eerste prijs in zes jaar tijd.