Ajax-huurling Daramy eindelijk op dreef: 'Ze merken dat ik gevaarlijk kan zijn'

Ajax-huurling Daramy eindelijk op dreef: 'Ze merken dat ik gevaarlijk kan zijn'

02-03-2023 14:53 Laatste update: 14:59
34

Mohamed Daramy voelt zich na een lastig eerste halfjaar bij FC Kopenhagen steeds meer op zijn plek. De Ajax-huurling was afgelopen woensdag in het Deense bekertoernooi nog trefzeker tegen Vejle.

Kopenhagen versloeg Velje, koploper van het tweede niveau in Denemarken, woensdag met 2-0. Daramy, die in de tweede helft als invaller binnen de lijnen kwam, tekende voor de openingstreffer. "Dit is een belangrijke overwinning", aldus Daramy na afloop via de officiële clubkanalen. 

Wedden

Meer odds

Daramy scoorde eind februari ook al tijdens de 0-3 zege van Kopenhagen op Silkeborg. De vleugelaanvaller constateert een positieve sfeer bij de club, maar ziet zichzelf ook op individueel vlak stappen maken. "Toen ik hier kwam, was ik niet in vorm en had ik al bijna een halfjaar niet veel gespeeld. Het was een moeilijke start en het duurde langer dan verwacht om weer in vorm te komen. Nu gaat het beter. Het is geweldig om te schitteren en om te laten zien dat ik goed kan voetballen."

Daramy, die bij Ajax nog tot medio 2026 onder contract staat, merkt dat directe tegenstanders zich steeds meer aanpassen aan hem. "Ik zie wel dat ze merken dat ik gevaarlijk kan zijn als ik de bal heb. Dat zag ik vandaag ook. Het is fijn om te merken dat tegenstanders meer respect voor mij hebben dan voorheen."