Berghuis feliciteert Feyenoord: 'Ze hebben het goed voor elkaar'

Berghuis feliciteert Feyenoord: 'Ze hebben het goed voor elkaar'

19-03-2023 17:11 Laatste update: 17:29
99

Feyenoord kan rekenen op complimenten van Steven Berghuis, na afloop van De Klassieker. De linkspoot van Ajax is zich ervan bewust dat het kampioenschap nu een moeilijk verhaal wordt.

In een knotsgekke Klassieker moest Ajax zijn meerdere erkennen in Feyenoord: de Rotterdammers wonnen met 2-3. "Eigenlijk begonnen we de tweede helft een beetje halfslachtig", zegt Berghuis tegenover ESPN. Later komt hij terug op die woorden. "Nou, halfslachtig... In de tweede helft deed Feyenoord het goed met de backs aan de binnenkant."

Als verslaggever Hans Kraay junior nog een vraag stelt over het 'halfslachtige' begin van Ajax, probeert Berghuis de boel nog één keer duidelijk te maken. "Je luistert niet naar me. Misschien was het een verkeerde woordkeuze, maar doordat Feyenoord het goed deed met de backs, hadden we het niet onder controle."

Vervolgens spreekt Berghuis zich uit over de kampioenskansen van Ajax. "Als je reëel bent, met het programma van beide teams: we staan zes punten achter en dat is moeilijk in te halen. Je weet het nooit, we zullen er alles aan doen om onze wedstrijden te blijven winnen. Dan kijken we of het genoeg is, maar Feyenoord is in goede doen. Soms moet je ook credits geven aan de tegenstander. Feyenoord heeft het goed voor elkaar, dus gefeliciteerd."