FC Utrecht blijft verslagen achter: VAR keurt maar liefst drie doelpunten af

02-04-2023 16:30 Laatste update: 20:02
79

FC Utrecht en FC Volendam houden een punt over aan een Eredivisie-speelronde 27. Met de 0-0 einduitslag kan Volendam onmogelijk ontevreden zijn, terwijl Utrecht verslagen achter blijft. De VAR keurde maar liefst drie Utrechtse goals af.

De spelers van Utrecht hoopten al snel op een strafschop nadat Derry Murkin Anastasios Douvikas naar de grond trok, maar de Griekse spits ging iets te gretig liggen en kreeg daarom geen strafschop van de VAR. Het was het enige opwindende moment van de eerste helft, want van goed voetbal moesten Utrecht en Volendam het niet hebben. Utrecht stelde teleur, terwijl ook Volendam nauwelijks een echte vuist kon maken.

De tweede helft scoorde qua amusement een hoger cijfer. Nick Viergever dacht te scoren, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Kort daarna moest Utrecht-doelman Fabian de Keijzer reddend optreden op een schot van Gaetano Oristanio. Ook de tweede Utrecht-goal werd afgekeurd. Bart Ramselaar scoorde uit een voorzet van Sean Klaiber, maar videoscheidsrechter Danny Makkelie vroeg scheidsrechter Richard Martens naar de kant te komen, omdat de bal in de aanval over de zijlijn was geweest. En dus ging ook dat feestje niet door.

Utrecht drong wel steeds meer aan, terwijl Volendam niet verder kwam dan een schot van Henk Veerman op de vuisten van De Keijzer. Driemaal is vaak scheepsrecht, maar niet als je FC Utrecht bent. Anastasios Douvikas scoorde vlak voor tijd en leek zijn ploeg het bevrijdende winnende doelpunt te bezorgen, ware het niet dat Bas Dost hinderlijk buitenspel stond. Althans, zo oordeelde Makkelie en uiteindelijk ging Martens daar in mee. Tot ongeloof van trainer Michael Silberbauer werd ook de goal van Douvikas afgekeurd.

In de acht minuten blessuretijd werd niet meer gescoord. En dus verzuimt Utrecht om dichterbij nummer zes Sparta in de buurt te komen. De club uit de Domstad staat op 39 punten, Volendam staat dertiende en heeft 27 punten.