Gedrag Ten Hag valt verkeerd bij collega: 'Geen idee waar die onzin vandaan komt'

Gedrag Ten Hag valt verkeerd bij collega: 'Geen idee waar die onzin vandaan komt'

03-04-2023 11:55
32

De verwijten van Erik ten Hag over het vermeende tijdrekken van Newcastle United vallen verkeerd bij Eddie Howe. De manager van The Magpies is niet te spreken over het gedrag van zijn Nederlandse collega van Manchester United.

Ten Hag sprak al voor de Premier League-clash de verwachting uit dat het 'vervelende' Newcastle wel weer tijd zou gaan rekken. Dat gebeurde in zijn ogen in de slotfase, toen de thuisploeg zijn voorsprong probeerde te verdedigen. De ex-coach van Ajax beklaagde zich bij de vierde official. Toen Howe dat zag reageerde hij fel, waarna een discussie ontstond tussen beide managers. United-assistent Steve McClaren moest tussenbeide komen.

Wedden

Meer odds

"Ik wil één ding duidelijk maken. Wij zijn een ploeg die de bal altijd in het spel wil houden. Ik heb geen idee waar deze onzin over tijdrekken vandaan komt", vertelt Howe op de persconferentie na afloop, geciteerd door onder meer The Daily Mail. "We spelen altijd met een hoge intensiteit en op een hoog tempo. Dat houdt ook in dat we graag de bal willen hebben."

Howe vindt dat Ten Hag geen reden tot klagen heeft. "Ik kom altijd op voor mijn spelers en voor zaken die mij aan het hart gaan. Als ik merk dat iemand iets doet of zegt wat niet klopt, dan wil ik ook mijn punt maken. We hebben volledig verdiend dit duel gewonnen. Deze wedstrijd geldt als een blauwdruk van hoe we als team het liefst willen spelen."

Ten Hag wilde na afloop niet te zwaar aan het incident tillen. "Ik wil het niet te groot maken. Het gebeurde in het heetst van de strijd. We hebben ons daarna weer gericht op het managen van onze teams."