Fraser kijkt op van vermeende Chelsea-invloed: 'Ik besliste wie er speelde'

Fraser kijkt op van vermeende Chelsea-invloed: 'Ik besliste wie er speelde'

03-04-2023 15:34
18

Henk Fraser is geschrokken door de problematiek die voormalig werkgever Vitesse in zijn greep houdt. De coach gaat onder meer in op de geruchten dat Chelsea aan de touwtjes trok in Arnhem.

In een interview met het Algemeen Dagblad wordt Fraser geconfronteerd met het bericht dat voormalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovitch 117 miljoen euro in Vitesse pompte en feitelijk de baas was. "Bij dit soort dingen denk ik: wie spreekt er de waarheid? Ik kan alleen vanuit mijn eigen ervaring spreken. Voor mijn komst, had ik al begrepen dat er weleens invloed van Chelsea zou zijn. Ik heb dat totaal niet zo ervaren. Ik heb altijd beslist wie er kon spelen en heb nooit ook maar één procent het gevoel gehad dat mij iets opgelegd werd vanuit Londen", legt Fraser uit.

Wedden

Meer odds

Aan het conflict tussen stadion Gelredome en Vitesse kwam vorige week een einde, nadat de huurovereenkomst alsnog werd verlengd. Fraser keek gespannen toe. "Ik schrok van de ernst van de zaak. In eerste instantie houd je er geen rekening mee dat het echt zover komt dat de profstatus wordt afgenomen. Ik heb het van een afstandje gevolgd en het leek dichterbij dan ik had verwacht. Ik ben zeker opgelucht dat het goed gekomen is", vertelt hij.

De storm raast ondertussen voort bij Vitesse, dat afgelopen weekend met 1-0 van RKC Waalwijk verloor. Het team van Philip Cocu staat op de veertiende plaats, maar heeft hetzelfde puntenaantal als Excelsior, dat zestiende staat.