Onzekerheid over toekomst bij FC Twente: 'Dan heeft het zin om erover te praten'

Onzekerheid over toekomst bij FC Twente: 'Dan heeft het zin om erover te praten'

09-04-2023 14:30
16

Voor Wout Brama was het duel met SC Cambuur (4-0) een bijzondere. De FC Twente-icoon speelde zijn driehonderdste competitieduel voor de Tukkers en hoopt daar nog een aantal aan toe te voegen.

Brama raakt begin dit kalenderjaar geblesseerd en moest zijn jubileumwedstrijd om die reden lang uitstellen. "Op mijn leeftijd doe je er wat langer over om terug te komen dan toen ik twintig was", lacht de 36-jarige middenvelder in gesprek met ESPN. "De trainer (Ron Jans, red.) zei voor de wedstrijd al: Als het moment daar is, kom je erin. Dat vond ik heel fijn."

Komende zomer loopt het contract van Brama bij Twente af. "Ik wil vooral fit blijven en dan zien we wel", zegt hij over een mogelijk langer verblijf. "Er zijn veel variabelen om volgend seizoen door te gaan. Ik moet fit zijn en daarnaast zijn er andere mensen die erover beslissen. Als ik zelf het idee heb dat ik door kan, heeft het zin om daarover te praten."

Voor Brama is er dit seizoen het nodige veranderd. Zo is hij geen dragende kracht meer bij Twente. "Ik ken mijn rol. Het was voor mij een vraagteken of ik daarmee om kon gaan", stelt de controleur. "Ik heb er veel plezier in als ik fit ben. Als ik dan af en toe minuten kan maken en het team kan helpen met processen tussen staf en de spelersgroep... Ik denk dat ik daar heel sterk in ben."