'Heitinga heeft de beste papieren bij Ajax, Bosz komt niet in aanmerking'

'Heitinga heeft de beste papieren bij Ajax, Bosz komt niet in aanmerking'

11-04-2023 07:12
138

John Heitinga heeft de beste papieren om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Volgens De Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen lijkt het zelfs een uitgemaakte zaak, omdat Peter Bosz onder meer door Edwin van der Sar niet geschikt wordt geacht.

Heitinga neemt momenteel al de honneurs waar na het ontslag van Alfred Schreuder. Ajax-aanvoerder Dusan Tadic houdt dinsdag een vlammend betoog voor de oud-international, die zijn kansen een nog grotere boost kan geven door de Amsterdammers naar de tweede plaats in de Eredivisie te leiden en de KNVB Beker te winnen.

Voor concurrentie van Bosz lijkt Heitinga niet te hoeven vrezen. 'Heitinga is ook bereid om mee te bewegen met de nieuw ingezette koers. Met de nieuwe gezichten en Van der Sar zou inmiddels zijn afgesproken dat Peter Bosz niet in aanmerking komt voor een terugkeer naar de Johan Cruijff Arena als hoofdtrainer. Terwijl Mislintat Bosz toch eerder naar VfB Stuttgart wilde halen', schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf.

'Van der Sar is er in zijn beleving echter van overtuigd dat de voormalig coach van Ajax (2016-2017) niet de juiste man voor de club is', vervolgt Driessen. 'Vandaar dat hij in de veronderstelling leeft dat hij helemaal niet over zijn schaduw hoeft heen te stappen als de controverse tussen hem en Bosz van zes jaar geleden wordt aangehaald.' Destijds botste Bosz met enkele assistenten, onder wie Dennis Bergkamp. Van der Sar koos de zijde van Bergkamp, waarna Bosz naar Borussia Dortmund vertrok.

Driessen vraagt zich af of het Ajax-DNA wel geborgd is met de nieuwe gezichten in de organisatie. Pier Eringa en Jan van Halst zijn nieuw in de rvc, terwijl Sven Mislintat de nieuwe directeur voetbalzaken wordt. Ook Maurits Hendriks heeft een flinke vinger in de pap als Chiefs Sports Officer. Samen met Klaas-Jan Huntelaar en Edwin van der Sar gaan zij de koers bepalen in Amsterdam.