'De twee beste verdedigers van de Eredivisie spelen allebei bij Feyenoord'

'De twee beste verdedigers van de Eredivisie spelen allebei bij Feyenoord'

11-04-2023 07:25
104

Lutsharel Geertruida en David Hancko zijn momenteel de beste verdedigers in de Eredivisie. Dat stelt Ali Boussaboun, die de loftrompet steekt over het duo van Feyenoord.

Boussaboun denkt dat er veel interesse zal zijn voor de 22-jarige Geertruida, die zowel centraal achterin als op rechtsback kan spelen. "Dat is in een tijd waarin clubs twee keer nadenken voordat ze hun geld uitgeven heel kostbaar", zegt de voormalig aanvaller bij RTV Rijnmond. "Als je een speler hebt die alleen als centrale verdediger kan spelen, dan heb je een speler voor één positie. Een speler die op je op meerdere posities kunt inzetten, heeft veel meer waarde."

Wedden

Meer odds

Ook Hancko maakt indruk op Boussaboun. Opvallend genoeg pakte de Slowaak zondag tegen RKC Waalwijk pas zijn eerste gele kaart van het seizoen. "Dat vind ik de beste verdediger van Feyenoord dit seizoen. Hij is zowel aan de bal als verdedigend goed. De beste verdedigers hebben heel weinig overtredingen nodig om hun man uit te schakelen. Ik vind dat de twee beste verdedigers van Nederland op dit moment bij Feyenoord spelen. Dat zijn Hancko en Geertruida."

Harry van der Laan is het met Boussaboun eens. "Geertruida heeft rechts in het centrum geweldig gespeeld. Dat is echt zijn plek. Als rechtsback heeft hij het ook best aardig gedaan. Gernot Trauner is altijd zeer betrouwbaar en Hancko is één van de allerbeste verdedigers van de Nederlandse competitie. Ze ontlopen elkaar niet veel en zijn alledrie erg sterk", aldus de oud-Feyenoorder.