Herrieschopper Mané verdedigd: 'Ik ben de eerste, hij is een topprofessional'

Herrieschopper Mané verdedigd: 'Ik ben de eerste, hij is een topprofessional'

14-04-2023 15:14 Laatste update: 15:56
25

Ryan Gravenberch moet geduldig en tegelijkertijd ook ongeduldig zijn bij Bayern München, stelt trainer Thomas Tuchel. Volgens de Duitser maakt de Oranje-international kans op zowel een basisplek als een invalbeurt in het komende duel met TSG Hoffenheim. Tuchel laat zich ook uit over de geschorste Sadio Mané

Gravenberch zit dit seizoen vooral op de bank bij Bayern. Dat is niet veranderd sinds Tuchel voor de groep staat. "Op de training zie ik de kwaliteiten van Ryan", zegt Tuchel op de persconferentie. "Hij traint goed en we zien hem als een nummer 8, die erg goed kan draaien en heel goed kan dribbelen. Ryan moet nu zowel geduldig als ongeduldig zijn. Hij moet op elke training voor de allerkleinste kans gaan."

Wedden

Meer odds

Tuchel sluit niet uit dat hij Gravenberch komend weekend speelminuten gaat gunnen. "Tegen Freiburg heeft hij het goed gedaan, toen hij erin kwam. Ik denk nu alleen nog maar aan de volgende wedstrijd, tegen Hoffenheim. Ryan is een kandidaat voor een basisplaats en ook voor een invalbeurt."

Later neemt Tuchel ook nog de tijd om Mané te verdedigen. Hij is uit de selectie gezet, nadat hij teamgenoot Leroy Sané een klap verkocht. "We hebben het opgehelderd. "Ik ben de eerste die Sadio verdedigt. Ik ken hem al zo lang. En ik ken zijn omgeving. Ik ken hem uitsluitend als een topprofessional. Hij heeft zich nooit, nooit, maar dan ook écht nooit ergens schuldig aan gemaakt. Iedereen heeft het recht om een fout te maken."