PSV ontsnapt dankzij Til aan puntenverlies en verhoogt druk op Ajax

16-04-2023 16:21
179

PSV is zondagmiddag met de schrik vrijgekomen op bezoek bij FC Volendam. Het werd 2-3 in het voordeel van de Eindhovenaren, maar de thuisploeg maakte net zoveel aanspraak op de drie punten.

PSV won de laatste veertien ontmoetingen met Volendam en was eerder dit seizoen zelfs met 7-1 te sterk, maar zondagmiddag was het krachtsverschil niet groot. Toch kwamen de Eindhovenaren na 33 minuten - uit het niets - op voorsprong. Luuk de Jong rondde een flitsende counter af.

Kort voor rust maakte PSV er meteen 2-0 van. Guus Til scoorde met een beauty, nadat hij al de assist bij de openingstreffer had gegeven. Volendammer Joey Veerman was twee keer direct betrokken bij de goals.

Volendam leek in de touwen te hangen, maar de ploeg van Wim Jonk kwam na rust met nieuwe energie uit de kleedkamer en werd keer op keer gevaarlijk. Dat leverde na 55 minuten de aansluitingstreffer op van Xavier Mbuyamba. De verdediger troefde alles en iedereen af bij een corner.

Het antwoord van PSV bleef niet lang uit: opnieuw tekende Til voor een doelpunt - zijn negende in de Eredivisie. Weer drie minuten later werd het toch weer spannend. Daryl van Mieghem profiteerde van zwak verdedigend werk van onder meer Patrick van Aanholt.

Van een comfortabele wedstrijd voor PSV was toen allang geen sprake meer, zag ook Ruud van Nistelrooij. De trainer verraste door de anonieme Xavi Simons én aanvoerder De Jong te wisselen. PSV hield uiteindelijk wel stand, ondanks nog een handvol goede kansen voor Volendam.

Door de overwinning komt PSV op vijf punten van Feyenoord, maar de koploper van de Eredivisie trapt om 16.45 uur af tegen SC Cambuur. Bij een thuiszege op FC Emmen komt Ajax weer naast nummer twee PSV.