PSV-directeur: 'iets meer risico' op transfermarkt in jacht op Champions League

PSV-directeur: 'iets meer risico' op transfermarkt in jacht op Champions League

18-04-2023 15:55
121

Het is de verwachting dat PSV deze zomer flink wil investeren in de selectie. De Eindhovenaren willen toeslaan nu de Eredivisie in 2024 een tweede Champions League-ticket krijgt én de Europese inkomsten flink omhoog gaan.

Volgens Jaap van Baar, financieel directeur van PSV, kan de club komende zomer 'iets meer risico' nemen om een plek bij de eerste twee af te dwingen en daarmee Champions League-deelname veilig te stellen. Dat de opzet van het miljardenbal op de schop gaat, speelt ook een grote rol. "Alle Europese gelden zullen 30 tot 35 procent omhoog gaan", zegt Van Baar in NRC. "Dat nemen we wel mee in hoe we er volgend seizoen instaan als PSV."

De krant weet dat PSV in staat is om te investeren, nadat in de winter afscheid werd genomen van Cody Gakpo en Noni Madueke. De aanvallers brachten gezamenlijk zo'n negentig miljoen euro op. Er is PSV veel aan gelegen om zich volgend jaar te plaatsen voor de Champions League om financieel niet verder achterop te raken bij Ajax. In de nieuwe Champions League-opzet zijn de Nederlandse clubs straks verzekerd van een bedrag van 70 tot 90 miljoen euro.