Mentaliteit Feyenoord valt op: 'Toen Ajax verloor, juichten wij in kleedkamer'

Mentaliteit Feyenoord valt op: 'Toen Ajax verloor, juichten wij in kleedkamer'

18-04-2023 22:03
133

Karim El Ahmadi is onder de indruk van de mentaliteit van de Feyenoord-spelers. De oud-middenvelder vergelijkt de ploeg van Arne Slot met het kampioenselftal van 2017, waar hij zelf deel van uitmaakte. Het valt hem op dat de huidige Feyenoorders een onverstoorbare indruk maken.

"Het is een beetje grappig. Tijdens de wedstrijd tegen Sparta (begin april, red.) hadden veel jongens niet door dat Ajax gelijkspeelde. Slot gaf dat ook niet aan in de rust", zegt El Ahmadi tegen Feyenoord TV. Hij noemt dat een verschil met 2017. "Toen wij hoorden en zagen dat concurrent Ajax gelijkspeelde of verloor in het jaar dat wij kampioen werden, zaten wij in de kleedkamer met vijf a zes man te juichen. Zo blij waren wij."

De ploeg van Slot lijkt sowieso niet snel onder de indruk, concludeert El Ahmadi. "Wat mij heel erg opviel na de wedstrijd tegen Sparta, was hoe koel de spelers waren. Ik zag Trauner met een capuchon op en Hancko liep er ook heel rustig bij. Ze lieten niet zien dat ze heel blij waren, omdat ze zo'n grote voorsprong hadden. Dat liet zien dat ze bezig waren met de volgende wedstrijd en niet in de feestvreugde blijven hangen, omdat Ajax gelijkspeelde en zij van Sparta wonnen. In het jaar dat wij kampioen werden, liepen wij bijna de polonaise", lacht de voormalig middenvelder.