Ten Hag blijft Maguire hand boven hoofd houden: 'Hij heeft een belangrijke rol'

Ten Hag blijft Maguire hand boven hoofd houden: 'Hij heeft een belangrijke rol'

21-04-2023 18:50 Laatste update: 18:51
62

Erik ten Hag blijft zijn vertrouwen uitspreken in centrumverdediger Harry Maguire. Tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Sevilla ging de Engelsman bij een doelpunt niet vrijuit en dat is niet de eerste keer dit seizoen.

Tijdens de Europa League-wedstrijd tegen de Spanjaarden was het Maguire die een dubieuze rol speelde bij de openingstreffer van Youssef En-Nesyri. De Engelse verdediger wilde een bal terugspelen op zijn doelman David de Gea, maar die schoot hij rechtstreeks in de voeten van de Marokkaan. De 1-0 was het startschot voor een blamage, waarin United met 3-0 verloor.

Wedden

Meer odds

Maguire is volgens Ten Hag nog steeds een belangrijke factor in het team, ondanks de bakken kritiek die hij ontvangt. "Hij is een belangrijke schakel en onze aanvoerder. Hij is de leider en communiceert met mij als manager. De motivatie die hij bij anderen opbrengt is erg goed, want hij is de leider op trainingen."

In het verleden wilde Ten Hag nog wel eens een straftraining beleggen bij een afstraffing van zijn ploeg. Dit keer zit dat er niet in. "Ik heb geen looptraining gedaan vandaag, want daar hebben we geen tijd voor. Natuurlijk hebben we gisteren ons niveau niet gehaald en dat moet beter."