Fortuna geeft opheldering over Yilmaz-absentie: 'Meer zit er niet achter'

Fortuna geeft opheldering over Yilmaz-absentie: 'Meer zit er niet achter'

24-04-2023 15:34
21

Burak Yilmaz komt in het restant van het seizoen gewoon in actie bij Fortuna Sittard. Althans, dat is de verwachting van eigenaar en voorzitter Isitan Gün. De Turkse spits ontbrak zondag om onduidelijke redenen voor het duel met Go Ahead Eagles (2-0).

Fortuna maakte zondagmiddag bekend dat Yilmaz ontbrak omdat hij niet fit genoeg was. Trainer Julio Velázquez sprak daarentegen van een 'technische beslissing', wat voor speculaties zorgde over de daadwerkelijke reden achter de absentie van de vedette. Volgens Gün is er geen reden om te denken dat Yilmaz dit seizoen niet meer in actie komt. "Burak ontbrak gisteren omdat hij afgelopen week niet helemaal fit was en slechts een keer heeft meegetraind, heb ik begrepen", zegt hij tegen Voetbal International.

"Meer zit er niet achter", vervolgt hij. "Hij is nog gewoon speler van Fortuna Sittard en normaal gesproken beschikbaar voor de komende wedstrijden", benadrukt Gün. "Of hij ook gaat spelen, kan ik niet zeggen. Die technische beslissing is aan de coach."

Onlangs ging technisch manager Sjoerd Ars al in op de toekomst van Yilmaz, die vorig jaar in principe voor vijf jaar tekende. "Zeg nooit nooit, maar hij is erin gestapt voor de langere termijn. Hij moet uitvogelen wat hij wil."