Dolberg stelt ook in Duitsland teleur: 'Absurd als zijn optie gelicht zou worden'

Dolberg stelt ook in Duitsland teleur: 'Absurd als zijn optie gelicht zou worden'

26-04-2023 15:59
44

De tijd dringt voor Kasper Dolberg bij TSG Hoffenheim, zo ziet Kicker. De voormalig spits van Ajax komt tot nu toe ook niet uit de verf in Duitsland, maar kan wel nog uit het dal klimmen.

Dolberg speelt nu op huurbasis bij Hoffenheim, nadat hij overbodig werd bij OGC Nice en flopte bij Sevilla. Volgens Kicker heeft de verhuurperiode van Dolberg 'nog niet echt zijn vruchten afgeworpen'. De Deens international is nu namelijk bankzitter en scoort weinig. 'Dolberg liet zijn potentie nooit overtuigend zien op het veld', schrijft Kicker.

Daar zijn ook verschillende redenen voor, stelt het sportmedium. Zo werd trainer André Breitenreiter vier dagen na de komst van Dolberg ontslagen, miste hij wedstrijdritme bij zijn komst en kwam hij in een 'heel onzeker' team terecht. Toch liggen er nog kansen voor de spits bij de nummer veertien van de Bundesliga. Concurrent Ihlas Bebou kan namelijk ook niet overtuigen in de punt van de aanval.

Daardoor denkt Kicker dat Dolberg zomaar in de basis terecht kan komen, als hij 'de licht stijgende lijn in deze trainingsweek doortrekt'. Hoffenheim heeft ook nog een optie tot koop op Dolberg, maar volgens Kicker zou het 'absurd' zijn als die gelicht wordt. 'Daarnaast is hij met zijn salaris en transfersom waarschijnlijk te duur', besluit het medium.