Van den Boomen kan toptransfer maken: 'Champions League kan heel dichtbij komen'

Van den Boomen kan toptransfer maken: 'Champions League kan heel dichtbij komen'

29-04-2023 11:52 Laatste update: 11:58
40

Branco van den Boomen leeft op het moment zijn droom in de Franse Ligue 1. De middenvelder was in Nederland geen echte uitblinker, maar in dienst van Toulouse blijft hij maar indruk maken. In gesprek met Nu.nl vertelt hij over de duels die hij onder andere met Lionel Messi uitvocht.

Van den Boomen speelt zaterdagavond de finale van de Franse Coupe de France tegen FC Nantes. Het behalen van de beker zou een kroon zijn op een prachtig seizoen voor de middenvelder en de prijs geeft recht op de Europa League. Hij zit op zijn plek in Toulouse. "Maar er is ook interesse en de wil om hogerop te raken. Ik droomde vroeger van de Champions League en nu kan het nog dichtbij komen ook. Daarvoor moet ik nog een paar stappen zetten, hoor. Dat realiseer ik me."

Toch was voor Van den Boomen één van de mooiste momenten zijn ontmoeting met Lionel Messi. "Ik zag hem lopen en ik ging erachteraan. Ik vroeg in het Engels of ik zijn shirt mocht en hij gaf me die meteen. Hij is met Ronaldo ook de enige bij wie ik dat zou doen. Bij anderen vraag je zoiets niet. Maar tegenover zo'n speler ben je voor even geen voetballer; dan voel je je gewoon kind en denk je er niet over na."