Onbegrip bij Perez na bekerfinale: 'Kan mij het verrotten of hij bij PSV blijft?'

Onbegrip bij Perez na bekerfinale: 'Kan mij het verrotten of hij bij PSV blijft?'

01-05-2023 21:50 Laatste update: 21:55
42

Uitspraken van Joey Veerman na het winnen van de KNVB Beker zorgen voor onbegrip bij Kenneth Perez. De PSV-middenvelder liet zich ook in verdedigend opzicht zien en deed daarmee naar eigen zeggen 'wat iedereen van hem wil zien'. 

Als Veerman vast in aanmerking wil komen voor een uitverkiezing voor het Nederlands elftal, moet het volgens Perez de norm zijn om defensief werk te verrichten. "Hij zegt nu zoiets van: jongens, dit willen jullie toch zo graag? Nee, dat willen wij niet. Híj moet het willen om die stap te maken", zegt de ESPN-analist bij Voetbalpraat.

"Hij moet het willen, want het is zijn carrière. Wat kan mij het verrotten of hij bij de rest van zijn loopbaan bij PSV blijft, of naar beneden afglijdt? Dat kan mij toch helemaal niks schelen?", aldus Perez. "We moeten ook niet alles wat hij zegt leuk vinden. Hij moet die stap maken en hij heeft in deze twee wedstrijden aan de bondscoach laten zien dat hij, ten opzichte van zijn concurrenten aan de overkant, twee keer de beste van dat groepje was", refereert Perez aan de twee wedstrijden tegen Ajax, waarin hij Veerman lijkt te vergelijken met Kenneth Taylor en Davy Klaassen.