Feyenoord-fans betalen grof voor tickets Excelsior: 'Hoe groot is dan clubliefde?'

Feyenoord-fans betalen grof voor tickets Excelsior: 'Hoe groot is dan clubliefde?'

03-05-2023 20:32
68

Als PSV zaterdagavond punten verspeelt tegen Sparta, dan kan Feyenoord een dag later al kampioen worden bij stadgenoot Excelsior. Daar willen de fans van de Eredivisie-koploper koste wat kost bij zijn. Ze tellen op Marktplaats grof geld neer voor wedstrijdkaarten.

Excelsior-fans bieden VIP-boxen, losse tickets en zelfs seizoenskaarten aan. De prijzen lopen op tot boven de driehonderd euro. De zwarthandel steekt Theo Melgert, voorzitter van de supportersvereniging van de Kralingers. "Onze club strijdt nog tegen degradatie en heeft de steun van het eigen publiek nodig", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ik kan natuurlijk niet in de portemonnee van die mensen kijken, maar hoe groot is je clubliefde dan?"

Wedden

Meer odds

In een statement benadrukt Excelsior dat het doorverkopen van tickets en seizoenskaarten niet is toegestaan. Kaarten kunnen geblokkeerd worden. Toch staat het nu al vast dat er zondag veel Feyenoord-fans aanwezig zullen zijn in het Van Donge & De Roo Stadion. Problemen levert dat vermoedelijk niet op vanwege de overlap tussen de aanhang van de Rotterdamse clubs. "Op een enkele diehard na, hebben de Excelsior-supporters niet zoveel tegen Feyenoord", beaamt Melgert.

Desondanks acht Melgert Excelsior kansrijk. Zes jaar geleden zorgde het 'kleine broertje' er al eens voor dat Feyenoord het titelfeest moest uitstellen. "Wat mensen vaak vergeten is dat we ook toen nog konden degraderen en dat wij ons dankzij die overwinning op Feyenoord veilig speelden."