'Meer vraagtekens rondom Yilmaz, speler wordt assistent van bondscoach Turkije'

'Meer vraagtekens rondom Yilmaz, speler wordt assistent van bondscoach Turkije'

04-05-2023 12:21 Laatste update: 12:34
45

De situatie rondom Burak Yilmaz heeft wederom een staartje gekregen. Volgens Turkse media staat de voetballer van Fortuna Sittard klaar om assistent te worden van de bondscoach van Turkije

Yilmaz was de afgelopen weken niet te vinden bij Fortuna en keerde onlangs terug. De speler zei zelf last te hebben van een blessure, maar Turkse berichtgevingen schetsen een ander beeld. De huidige bondscoach van Turkije, Stefan Kuntz, wordt volgens Turkse media namelijk binnenkort ontslagen. Het is de bedoeling dat Yilmaz zich als assistent voegt bij de opvolger van Kuntz, die al klaar zou staan in de persoon van Adbullah Avci. Yilmaz zou in eigen land de versnelde trainingscursus volgen.

Technisch manager Sjoerd Ars stelt tegenover De Limburger dat de club zich niet bewust is van een dergelijke actie. Yilmaz arriveerde dit seizoen in Limburg en tekende een vijfjarig contract. Daarvan zou de aanvaller er twee als speler uitdienen en daarna bij de technische staf aan de slag gaan. Yilmaz liet onlangs nog weten 'alles op een rijtje te gaan zetten' wanneer hem werd gevraagd of hij volgend jaar doorgaat als speler.