Spektakelstuk in Nijmegen: ketser Cillessen NEC fataal, Heerenveen pakt volle buit

Spektakelstuk in Nijmegen: ketser Cillessen NEC fataal, Heerenveen pakt volle buit

06-05-2023 21:54 Laatste update: 21:55
43

SC Heerenveen heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om play-offs voor Europees voetbal. Directe concurrent NEC werd in een enerverende slotfase in het Goffertstadion met 2-3 aan de zegekar gebonden.

Bij NEC keerde Oussama Tannane, het creatieve brein in de ploeg van Rogier Meijer, terug in de basis. In een interessante eerste helft maakte Heerenveen de eerste treffer. Thom Haye legde vanaf een meter of 25 aan voor een vrije trap en schoot de bal formidabel achter NEC-doelman Jasper Cillessen. De reactie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Magnus Mattsson scoorde op aangeven van Iván Márquez uit een lastige hoek.

Ook na rust waren NEC en Heerenveen aan elkaar gewaagd. Na een uur spelen draaiden de Nijmegenaren de wedstrijd helemaal om. Spits Landry Dimata werd na een voorzet van Souffian El Karouani bereikt en zette zijn voet tegen de bal. Heerenveen drong na de 2-1 aan, waarna het wachten was op de gelijkmaker. Cillessen bracht tot twee keer toe goed redding, maar had geen antwoord op de inzet van Sydney van Hooijdonk van dichtbij.

Het werd nog mooier voor Heerenveen. Antoine Colassin completeerde vlak voor tijd de comeback na een enorme fout van Cillessen. De Friezen wisten stand te houden, waardoor de play-offs voor Europees voetbal serieus in zicht zijn. Heerenveen staat in puntenaantal gelijk met nummer acht RKC Waalwijk. Hoe het er nu naar uitziet, met PSV als nummer twee, neemt de nummer acht deel aan de play-offs.