Buijs slaat Eredivisie-club af en staat open voor 'speciaal' ADO Den Haag

Buijs slaat Eredivisie-club af en staat open voor 'speciaal' ADO Den Haag

07-05-2023 12:00
30

Danny Buijs hoopt zijn trainerscarrière te vervolgen bij een Nederlandse club. De voormalig middenvelder heeft echter bedankt voor FC Emmen, vertelt hij bij Goedemorgen Eredivisie.

Buijs zit sinds oktober zonder club, nadat hij al na twaalf duels werd ontslagen bij KV Mechelen. Onlangs liep hij nog mee met Arne Slot bij Feyenoord. "Van de winter heb ik een paar concrete opties gehad, toen heb ik bewust gewacht. Een paar weken geleden is er ook weer wat interesse geweest, uit Nederland en het buitenland. Alleen gaat mijn er wel naar uit om in Nederland te blijven", stelt de veertigjarige oefenmeester. 

Op dit moment is Buijs niet concreet met een club in gesprek, maar hij erkent dat Emmen aan de bel trok. Aan De Oude Meerdijk was hij in beeld als opvolger van Dick Lukkien, die naar FC Groningen vertrekt. "Ik heb met Emmen gesproken, ja. Ik weet niet of ze mij wilden kiezen, maar ik heb in ieder geval aangegeven dat ik dat niet ga doen."

Buijs wordt ook gelinkt aan ADO Den Haag, waar hij een verleden heeft. Dick Advocaat stopt aan het einde van het seizoen. "Ik ga op voorhand geen 'nee' zeggen, want ADO is speciaal voor mij. Ik heb daar een paar jaar gespeeld en een geweldige tijd gehad. Het is een heel bijzondere, maar ook heel moeilijke club. Maar ik weet niet wat zij gaan doen richting het nieuwe jaar."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!