Emoties bij Kökcü: 'Ik kwam de dagen moeilijk door, het ging niet goed met mij'

Emoties bij Kökcü: 'Ik kwam de dagen moeilijk door, het ging niet goed met mij'

14-05-2023 20:08 Laatste update: 20:26
30

Orkun Kökcü komt van ver, vertelt hij na het winnen van de landstitel met Feyenoord. Aan het begin van het seizoen kampte de aanvoerder met de nodige problemen.

Kökcü stortte na het laatste fluitsignaal in tranen naar de grond. "Ik heb een heel moeilijk begin van het jaar gehad", verklaart hij zijn emoties bij ESPN. "Op het trainingskamp ging het niet goed. Ik had te veel dingen aan mijn hoofd, waardoor ik moeilijk de dagen doorkwam."

Wat er niet goed ging, geeft Kökcü tegenover Hans Kraay jr. niet prijs. "Ik kan het wel vertellen, maar dat ga je niet begrijpen. Dat is waarom ik heel sterk met mijn geloof ben dit jaar. Van de mensen om me heen heb ik extra steun gehad. En ik heb een gedragscoach. We hebben begin dit seizoen veel uren gemaakt om mijn hoofd vrij te krijgen en te focussen op het voetbal."

De aanvoerder van Feyenoord zegt zich 'in alles' te hebben ontwikkeld. "Dat is ook hoe het moet als je nog jong bent, ik ben 22. Dan gaat het met vallen en opstaan. Ik ben nu op een punt dat ik kan zeggen dat ik zekerder ben, het team probeer te dragen. Dat gaat me redelijk tot goed af."

De innige omhelzing met trainer Arne Slot zal Kökcü niet snel meer vergeten. "Wat hij zei? Dit heb je verdiend. De trainer was een van de weinigen die wist wat er in het begin van het seizoen mis was met mij. Dat was een emotioneel moment voor mij."