Brama (36) neemt afscheid als voetballer: 'Mijn rol wordt steeds marginaler'

Brama (36) neemt afscheid als voetballer: 'Mijn rol wordt steeds marginaler'

23-05-2023 14:08 Laatste update: 15:55
31

Wout Brama stopt na dit seizoen als voetballer. De 36-jarige Nederlander hakt de knoop door en houdt het bij FC Twente voor gezien. 

FC Twente laat dat weten via de officiële kanalen. De middenvelder vertelde dinsdag aan zijn ploeggenoten dat het 'mooi is geweest'. Brama speelde in totaal ruim vierhonderd wedstrijden bij Twente en won elke prijs die in Nederland te behalen viel, waaronder de landstitel in 2010.

De rol van Brama wordt steeds kleiner bij de club en daarom hakt de speler de knoop door. "Ik heb er nog veel plezier in, speel in een leuk team, voetbal voor de club waar ik het liefste voor speel, maar mijn rol wordt komend seizoen steeds marginaler. Tijdens de gesprekken is de club daarin heel helder naar mij geweest. Vorige week heb ik voor mezelf de beslissing genomen", is te lezen op de clubsite

Brama keerde in 2018 terug bij FC Twente en had niet verwacht nog zo lang actief te blijven bij de club. "Toen ik in 2018 uit Australië terugkwam was mijn idee om nog twee seizoenen bij FC Twente te voetballen. Inmiddels ben ik bezig aan mijn vijfde jaar. Het is mooier geworden dan ik voor mijn terugkeer had kunnen denken. Het is niet makkelijk om te stoppen met voetballen als dat je passie is, maar ik kijk er ook wel weer naar uit om andere dingen te doen."

De middenvelder hoopt verbonden te blijven aan de club na zijn profcarrière. "Ik ben er zelf nog niet helemaal uit wat ik nu wil gaan doen. Het moet bij mezelf en de club langzaam een plek krijgen. We gaan met elkaar in gesprek over de toekomst. Het ligt voor de hand dat ik aan FC Twente verbonden blijf. Ik vind het mooiste dat ik bij de club waar ik ben opgegroeid en supporter van ben, veel mooie momenten heb mogen maken en prijzen heb gewonnen. Daar ben ik FC Twente heel dankbaar voor."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!