AZ kent geen genade en deelt 43 stadionverboden uit voor wangedrag tegen West Ham

AZ kent geen genade en deelt 43 stadionverboden uit voor wangedrag tegen West Ham

25 mei - 18:44
130

AZ heeft erg fors ingegrepen na het wangedrag van hun fans in het duel met West Ham United. De Alkmaarders spreken schande van het gedrag en delen maar liefst 43 stadionverboden uit aan de geïdentificeerde daders. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

AZ is ook nog bezig met maatregelen voor de laatste thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen PSV. Volgens de club is dat maatwerk en is het uitgangspunt dat veel welwillende AZ-fans de wedstrijd op een leuke manier kunnen beleven. Het strafrechtelijk onderzoek naar de problemen in het duel met West Ham loopt nog, waardoor het aantal stadionverboden nog hoger kan worden.

Na afloop van het laatste fluitsignaal ging het mis in de halve finale van de Conference League. AZ werd uitgeschakeld en een grote groep fans stormde richting het vak waar de familie van de West Ham-spelers zaten. De Alkmaarders wilden die groep aanvallen, maar ze werden tegen gehouden door een paar dappere West Ham-fans. Internationaal werd er schande gesproken van het incident en AZ moest diep door het stof door het walgelijke gedrag.