Mislintat gaat in op geruchten over Knutsen en Bosz: 'Heb zijn agent gesproken'

Mislintat gaat in op geruchten over Knutsen en Bosz: 'Heb zijn agent gesproken'

01-06-2023 17:59 Laatste update: 18:49
125

Er is nog geen overduidelijke topkandidaat voor de trainersvacature bij Ajax, zo stelt Sven Mislintat. De Duitser geeft toe dat hij contact heeft gelegd met de entourage van Kjetil Knutsen en snapt dat de naam van Peter Bosz genoemd wordt, maar hij wil niet te snel schakelen.

Ajax maakte donderdag bekend dat Heitinga niet doorgaat als trainer van de hoofdmacht, waardoor Mislintat op zoek moet naar een nieuwe coach. "Natuurlijk heb ik iemand in gedachten, dat is ook mijn werk", zegt de directeur in gesprek met de clubkanalen. "Maar we hebben ervoor gekozen om niet meteen een nieuwe trainer te presenteren. Het moet onze ambitie zijn om zo respectvol mogelijk om te gaan met John, nu hij door dit moeilijke moment heengaat."

Mislintat is daarna duidelijk: er zijn nog geen knopen doorgehakt over wie de nieuwe oefenmeester wordt. "Ik verwacht nog geen snelle beslissing hierin, want er is nog geen overduidelijke nummer één. Natuurlijk weet ik welke soort coaches we kunnen polsen, maar het is nog geen done deal. We willen zo snel mogelijk een nieuwe trainer aanstellen, maar kwaliteit gaat eerst."

Tegenover De Telegraaf geeft Mislintat toe dat hij contact heeft opgenomen met het kamp-Knutsen. De Noor is één van de coaches die wordt genoemd bij Ajax. "Ik heb met zijn agent gesproken. Over verschillende onderwerpen." Ook klinken er geluiden dat Bosz dicht bij een Ajax-comeback is. Daar zegt Mislintat echter niets over. "Ik heb met hem gewerkt bij Borussia Dortmund, met hem gesproken toen ik bij Stuttgart zat en Peter is al Ajax-trainer geweest. Dus ik begrijp dat je naar hem vraagt", houdt Mislintat zich tegen de NOS op de vlakte.