'Ik ben leeg, moe. Alle energie vloeit weg na dat laatste fluitsignaal'

'Ik ben leeg, moe. Alle energie vloeit weg na dat laatste fluitsignaal'

12-06-2023 15:43 Laatste update: 16:31
42

Dick Lukkien baalt als een stekker van zijn afscheid bij FC Emmen. In zijn laatste wedstrijd als trainer van de club degradeerde Emmen naar de Keuken Kampioen Divisie.

De nummer zestien van de Eredivisie ging in de finale van de play-offs twee keer onderuit tegen Almere City, waardoor het volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie acteert. Lukkien, die komende zomer naar FC Groningen gaat, is na afloop teneergeslagen. "We hebben elke week moeten puzzelen en geprobeerd om het maximale eruit te halen. Uiteindelijk leidt dat nergens toe, dat is wat nu overheerst", laat hij optekenen door Voetbal International.

"Ik ben leeg, moe. Dat voel je nu ineens, alle energie vloeit weg na dat laatste fluitsignaal. Gedurende het seizoen sta je dat nooit toe, maar nu slaat de vermoeidheid toe", gaat een teleurgestelde Lukkien verder. Zijn periode bij Emmen komt nu met een degradatie ten einde. "Dat doet pijn. Heel veel pijn. Omdat ik ook vond dat het de wedstrijd op zijn kop was."

Lukkien is geraakt door de situatie. "Ik ben trainer omdat ik mensen wil helpen. In eerste instantie de spelers, en als dat goed gaat, dan voel je dat je ook supporters helpt in hun drang om de club te steunen. Dat is hier gebeurd de afgelopen jaren. Als we ze dan niet iets terug kunnen geven wat ze eigenlijk verdienen, dan doet dat zeer. Ik denk dat ik redelijk sensitief ben en ik heb een vrij groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dus ik voel de pijn van iedereen hier heel sterk. Daar komt je eigen pijn dan nog bij, waardeloos."