Lukaku gidst België naar zege in roerige week, Ronaldo staat op in interland 200

Lukaku gidst België naar zege in roerige week, Ronaldo staat op in interland 200

20-06-2023 22:43 Laatste update: 21-06-2023 00:06
22

België heeft de roerige week, die werd ingeleid na een incident met Thibaut Courtois, positief afgesloten. Op bezoek bij Estland werd dankzij Romelu Lukaku gewonnen. Cristiano Ronaldo speelde op IJsland zijn 200e interland voor Portugal en gaf die mijlpaal extra glans door in de slotfase de enige treffer van de avond te maken. 

Estland - België
Deze week barstte er een bom bij de Rode Duivels. Doelman Thibaut Courtois besloot te vertrekken vanwege een conflict omtrent de aanvoerdersband. Ondanks de grote hoeveelheid negatieve aandacht won de ploeg van bondscoach Domenico Tedesco wel op bezoek bij de Estlanders. 

Lukaku, die tot onvrede van Courtois de aanvoerdersband kreeg van Tedesco tijdens het duel met Oostenrijk, was de grote man van de avond. De spits maakte op slag van rust zowel de 0-1 als de 0-2. In de slotfase tekende PSV'er Johan Bakayoko voor de 3-0 en tevens zijn eerste interlanddoelpunt. De Belgen hebben nu zeven punten uit drie duels en zijn daarmee goed op weg zich te plaatsen voor het EK van 2024 in Duitsland. 

IJsland - Portugal 
Ronaldo maakte in augustus 2003 zijn debuut voor Portugal. Een kleine twintig jaar later is hij er nog altijd bij. Tegen IJsland speelde hij zijn 200e interland. De Portugezen waren zoals verwacht de betere, maar hadden liefst 89 minuten nodig om op voorsprong te komen. Wie anders dan Ronaldo nam de treffer voor zijn rekening. Door de zege gaat Portugal met twaalf punten uit vier duels aan kop in Groep J. 

De overige uitslagen

Bulgarije - Servië: 1-1
Noorwegen - Cyprus: 3-1
Hongarije - Litouwen: 2-0
Bosnië en Herzegovina - Luxemburg: 0-2
Oostenrijk - Zweden: 2-0
Moldavië - Polen: 3-2
Schotland - Georgië: 2-0
Faeröer eilanden - Albanië: 1-3
Liechtenstein - Slowakije: 0-1