'In kannen en kruiken: Cerny verlaat FC Twente, hoogte transfersom bekend'

'In kannen en kruiken: Cerny verlaat FC Twente, hoogte transfersom bekend'

23-06-2023 07:51 Laatste update: 07:52
51

FC Twente en VfL Wolfsburg zijn tot een overeenstemming gekomen over de transfer van Vaclav Cerny, meldt De Telegraaf. De verwachting is dat de 25-jarige buitenspeler vrijdag gepresenteerd wordt in de Volkswagen-Arena.

Donderdagavond laat zijn Twente en Wolfsburg het eens geworden over een transfersom van ongeveer acht miljoen euro. Cerny, die eerder al een persoonlijk akkoord bereikte met Die Wölfe, zet zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2027. De Tsjech reisde eerder deze week al af naar Duitsland voor zijn medische keuring. Vrijdagochtend staan er nog wat kleine testjes gepland, maar deze moeten niet voor problemen zorgen, klinkt het.

FC Utrecht, dat Cerny in 2021 voor één miljoen euro verkocht aan Twente, ontvangt door een bedongen doorverkooppercentage een deel van de transfersom. Volgens de ochtendkrant krijgt de club uit de Domstad ongeveer anderhalf miljoen euro. Cerny groeide bij Twente uit tot een publiekslieveling. In totaal speelde hij 78 wedstrijden, waarin hij 22 keer scoorde en 21 assists gaf.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!