'Here we go' van Romano: Newcastle United gaat 70 miljoen overmaken naar Milaan

'Here we go' van Romano: Newcastle United gaat 70 miljoen overmaken naar Milaan

23-06-2023 15:23 Laatste update: 15:58
18

Het is helemaal rond: Sandro Tonali gaat een miljoenentransfer maken naar Newcastle United. The Magpies maken zeventig miljoen euro over naar AC Milan, wat nog op kan lopen door middel bonussen. In Engeland gaat de middenvelder ook een vorstelijk salaris opstrijken.

De transfer van Tonali hangt al even in de lucht. Nu gaat de Italiaan binnen zeer korte termijn definitief de overstap maken. Newcastle tast dus diep in de buidel voor Tonali, die bij Milan nog een contract voor vier jaar had. In Engeland gaat de controleur een verbintenis tot medio 2029 tekenen. 

Buiten het sportieve aspect is de transfer ook financieel interessant voor Tonali. Hij gaat jaarlijks zeven miljoen euro aan salaris opstrijken, wat via bonussen nog negen miljoen kan worden. Milan heeft ook een doorverkooppercentage bedongen bij de transfer.

Milan nam Tonali in de zomer van 2021 definitief over van Brescia, nadat de club hem al een seizoen huurde. Tonali stond toen al te boek als een groot talent en is uiteindelijk uitgegroeid tot een vaste waarde in San Siro.