Amerika sleept met pijn en moeite punt uit het vuur in openingswedstrijd Gold Cup

Amerika sleept met pijn en moeite punt uit het vuur in openingswedstrijd Gold Cup

25-06-2023 08:58 Laatste update: 14:48
31

De Verenigde Staten hebben vannacht hun eerste poulewedstrijd op de Gold Cup met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jamaica. De ploeg van bondscoach Gregg Berhalter stevende lange tijd af op een nederlaag, maar Brandon Vázquez zorgde in de slotfase nog voor een punt. 

Bij Amerika waren er geen basisplaatsen voor FC Utrecht-middenvelder Taylor Booth en Ricardo Pepi, die op korte termijn gepresenteerd lijkt te gaan worden door PSV. Al na dertien minuten spelen kwam de titelverdediger op achterstand. Damion Lowe kopte raak uit een vrije trap. 

Berhalter, die een terugkeer naar de Amerikaanse bond verkoos boven Sparta Rotterdam, mocht van geluk spreken dat zijn ploeg geen tweede treffer incasseerde. Leon Bailey miste na een halfuur spelen namelijk een strafschop voor de Jamaicanen.

Pas in de absolute slotfase wist de tegenstander van Oranje op het afgelopen WK toe te slaan. Vázquez kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten, waarna hij raak schoot: 1-1. Het andere duel in groep A, tussen Trinidad & Tobago en St. Kitts and Nevis, wordt zondagavond om 21.30 uur Nederlandse tijd afgewerkt. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!