AZ ziet 'bijzonder ventje' binnenkort vertrekken: 'Gaat om grote clubs'

AZ ziet 'bijzonder ventje' binnenkort vertrekken: 'Gaat om grote clubs'

27-06-2023 14:54
52

AZ verwacht niet dat Milos Kerkez nog lang in Alkmaar voetbalt. De Hongaarse linksback (19) wordt langzamerhand onhoudbaar door alle buitenlandse belangstelling, bevestigt technisch directeur Max Huiberts aan Voetbal International.

De interesse in Kerkez is na zijn debuutseizoen 'overweldigend', aldus VI. Onder meer de Portugese kampioen Benfica is in de markt. "Milos is hot", beaamt Huiberts. "Soms is een speler gewoon niet te houden. Een Belgische middenmoter of een Engelse degradatiekandidaat kun je nog weleens nee verkopen. Maar in zijn geval gaat het om grote clubs. Milos is een heel bijzonder ventje met grote kwaliteiten. Dat weet heel Europa inmiddels."

Met de komst van de Noorse jeugdinternational David Møller Wolfe, die voor 2,5 miljoen euro overkwam van Brann Bergen, heeft AZ al in gespeeld op het naderende vertrek van Kerkez. Ook heeft trainer Pascal Jansen nog de beschikking over Mees de Wit.

Het wordt een drukke transferzomer in Alkmaar, want aan meer sleutelspelers wordt getrokken. Zo lijkt Tijjani Reijnders zijn zinnen te hebben gezet op een droomtransfer naar AC Milan. "Het klopt dat verschillende jongens hebben aangegeven open te staan voor een stap hogerop", kan Huiberts in zijn algemeenheid zeggen. "In sommige gevallen zal een speler niet te behouden zijn, hoe graag we dat ook zouden willen. Zo gaat dat nou eenmaal, als een grote buitenlandse club zich bij een Nederlandse club meldt."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!